Wat is een computervirus?

Computervirussen zijn kleine softwareprogramma's die van de ene op de andere computer kunnen overspringen om de werking daarvan te verstoren.

Een virus kan gegevens op uw computer beschadigen of verwijderen, uw e-mailprogramma gebruiken om zichzelf te verspreiden over andere computers of zelfs alles op uw vaste schijf wissen.

Virussen worden het gemakkelijkst verspreid door bijlagen in e-mailberichten of expresberichten. Daarom is het zo belangrijk dat u nooit e-mailbijlagen opent als u niet zeker weet van wie het bericht afkomstig is en u geen bijlage verwacht. Virussen verspreiden zich ook via downloads op het internet. Ze kunnen zijn verstopt in illegale software of andere bestanden of programma's die u kunt downloaden.

Om virussen op uw pc te voorkomen is het belangrijk deze steeds bij te werken met de nieuwste updates en antivirusprogramma's, op de hoogte te blijven van recente dreigingen en om u tijdens het surfen, downloaden van bestanden en openen van bijlagen aan enkele basisregels te houden.

Bij een antivirus- en antispyware installatie komen we bij u thuis en installeren we de nieuwste programma's op uw computer of notebook.  Wij zorgen er tevens voor dat uw computer automatisch up to date wordt gehouden. Deze programma's hebben geen abonnementskosten en zijn bij de installatieprijs (uurprijs) inbegrepen.